Skip to main content

Бизаро филми – ужаси, кръв и усмивки

 

Последните няколко дни не съм гледал нищо, което заслужава индивидуален пост. Затова ви предлагам няколко филма, които не са пресни, но са в срок на годност.

Big Bad Wolves 2013 (Големи лоши вълци)

Според Куентин Тарантино това е най-добрият филм за 2013. Според мен е непредсказуем, наситен и смешен израелски трилър с елементи на ужаси.

Big Bad Wolves 2013

Филмът на Ахарон Кешалес и Навот Папушадо подскача като румънска гимнастичка по тънката граница между развлечението и безвкусицата. Серия от брутални сексуални убийства събира на едно място обезверен баща, ченге-бунтар и обвинен в педофилия учител по вероучение. Резултатът е мрачен, извратен и увлекателен.

Blue Ruin 2013

Което може би бихте превели като “Тъжна разруха” е класическа история на отмъщението.

Blue Ruin 2013

Освен, че разчита на впечатляващо количество кръв и насилие, филмът предлага и съспенс, бавна камера, мълчалив, непохватен главен герой, и абсурдно неловки моменти. Малък, независим филм, който успява да преоткрие жанра.

Cheap Thrills 2013

Излезе на DVD миналата седмица. В основата на тази перверзна комедия е лекция, която всеки първокурсник по обща психология е чувал – тази за границата. Личните ни граници дефинират психологичната ни територия – ценности, желания, предпочитания, представите ни за себе си. Опасното е, когато „минем границата”. Филмът пита: Къде е вашата граница и колко струва, за да я прекрачите?

Cheap Thrills 2013

3 thoughts to “Бизаро филми – ужаси, кръв и усмивки”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *