Skip to main content

Ужас!

 

Преди седмици гледах последния филм на Сюзън Сарандън. Ако има нещо, което да запомните около него е плакатът му. На това се казва: “да ти сменят физиономията”. Което ме накара да се замисля: Защо се случват подобни мърляви работи?

#Mаркетингът

Една от основните причини за всеобщата глобална грозота. Той позволява филми с бюджет 100-200 милиона долара да излизат с подобни постери.

 

Днес маркетингът насочва бюджета към трейлъри, ТВ реклами, сувенири и дигитални канали, а постерите са второстепенен, даже незначителен разход.

Маркетингът смята, че лицата на актьорите са твърде стари, твърде черни, твърде дебели, твърде женствени, твърде мъжествени и очевидно твърде човешки.

Миналата година имаше скандал. Лицето на Мелиса Маккарти чудодейно отслабна за европейския постер на The Heat 2013 (Нежна полиция). Шокът е твърде голям, за да забележите ръцете и странните очила на Сандра Бълок.

Вляво – фантазна проекция на Ким Катрал. Вдясно – Мег Раян, отровена с ботулинов токсин и Анет Бенинг, която мутира под въздействието на GSM радиацията.

Не са само жените. Имаше такава реклама на Виагра – дърто лице на младежко тяло. Там изглеждаше смешно, тук е жалко и бе достатъчно, за да ме откаже от филма.

А какво направихте с Морган Фрийман, копелета!?

#Времето

Често постерите се правят след края на снимките, когато актьорите са напуснали снимачната площадка, града и дори континента и са отишли на друга снимачна площадка, в друг град и дори континент. Много трудно, даже невъзможно е да направите фотосесия при подобни условия.

Очевидно за този постер на The Immigrant 2013 (Имигрантката) е използвана восъчната фигура на Марион Котияр. „Мадам Тюсо” е споносор и на The King’s Speech 2010 (Речта на краля).

#Понякога актьорите са лайна

Звездни разбира се. Преди години случайно присъствах на фотосесия за плакат на ТВ сериал. Всички присъстващи – гримьор, фризьор, стилист, фотограф, асистент, осветител, арт директор и още 10 човека се бяха събудили и дошли на работа с една цел – да направят актрисата гиздава, прелестна и чудесна, та като я видят зрителите да си кажат: „Искам да я гледам още”. Всички, освен актрисата, която мрънкаше, пъшкаше, съскаше и в общи линии си просеше шамарите.

Имате една минута да откриете Брус Уилис.

Добре, ето ви помощ… до него е Мики Рурк.

И ако още не сте се уплашили…

…вижте това…

Прекрасна илюстрация на всичко изброено дотук. Очевидно актьорите не са могли да се съберат, за да позират за този кадър. Телата им са изрязани от каквото е имало. Единият мъж страда от хидроцефалия, къдрокосата жена е само глава и ключица, блондинката до нея носи токчета – странно. И защо има неотворена бира с куриозни пропорции? 

Подобни постове:

15-те най-добри плаката от миналата година

55 неловки, смущаващи и секси филмови постера

Герой на своето време

Клишетата на Christophe Courtois

Можете ли да познаете сериала?

2 thoughts to “Ужас!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *