Skip to main content

5 въпроса към Димитър Драгнев

Димитър Драгнев

Нощем е диджей, а през деня – графичен дизайнер.

След като завършва „Кино и фотография“ в Лион, Димитър Драгнев се завръща тук, за да експериментира и да търси начини да налага стилистиката, която харесва – в музиката, храненето, дизайна.

Може би сте го виждали зад пулта като част от дуото The Smugglers Collective или като организатор на някое Vintage Garden Party, но тук ще го представим като инстаграм галерист, който съвсем наскоро ще изложи творбите си на живо пред публика.

@posters_365 е виртуален проект, в който всеки ден има нов постер, посветен на различно малко или широко известно, но винаги любопитно, историческо събитие.

От 7 декември можете да видите изложбата „IT’S A DATE“ на живо в BOLD Showroom. А дотогава ви каним да разберете малко повече за автора и неговите творби.

Постери: Димитър Драгнев / @posters_365

Prozekcia: От плакатите ти е видно, че се интересуваш от музика, литература, фотография, политика, история, кино, захарен памук и какво ли още не… Как избираш темата за постера на деня?

Димитър Драгнев: Темите се избират сами. Гледам дали има нещо интересно през съответната дата и правя плакат. Без значение дали е рожден ден, политическо събитие или изобретяването на донъта.

Prozekcia: Отрази ли се твоето кино образование върху дизайн стилистиката ти?

ДД: 100%, се е отразило. Странно много ми харесва стилистиката на определени режисьори и се усещам, че понякога се мъча да им подражавам.

Постери: Димитър Драгнев / @posters_365

Prozekcia: След като си посветил постери на тях, с какво за теб са важни “Baywatch” и “The Smurfs”, Bugs Bunny и Scooby-Doo, Чарли Чаплин и Уолт Дисни?

ДД: Не бих могъл да го опиша с няколко думи… Гореизредените примери са толкова разнородни, колкото и може би интересите ми.

Prozekcia: Кои са любимите ти 5 филма?

ДД: Lost in Translation
Man bites Dog
A bout de souffle
La haine
La grande Bellezza

Prozekcia: А кои са любимите ти филмови постери?

ДД: Главно постерите от 50-те и 60-те на миналия век.

Prozekcia: Благодарим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *