Skip to main content

LOVE, DEATH + ROBOTS

Love, Death & Robots 2019- / The Witness
Love, Death & Robots 2019- / The Witness

Дейвид Финчър и Netflix ни предлагат анимация за възрастни. Де*а, колко е яка!

Колекцията от 18 разказа включва фантастика, фентъзи, ужаси, комедия и даже урок по еволюционна антропология.

Love, Death & Robots 2019- / Helping Hand
Love, Death & Robots 2019- / Helping Hand

Епизодите са под 20 минути и са дело на различни режисьори, сценаристи и аниматори. Във всяка серия има любов, смърт и/или роботи. А това са 5-те ми любими.

Обещавам, че няма да издам решаващи моменти от сюжетите.

When the Yogurt Took Over

Това е 6-и епизод, който е и най-кратък – 6 минути. Дело е на Blow Studio, чиято анимация напомня Pixar. Смешен анекдот, в който – поради човешка грешка, бактериите в киселото мляко развиват суперинтелект.

Love, Death & Robots 2019- / When the Yogurt Took Over
Love, Death & Robots 2019- / When the Yogurt Took Over

Алегория за нашите подозрения, съмнения и страхове относно изкуствения интелект и какво би направил с нас – по-глупавите му създатели.

The Witness

3-ти епизод е произведен от Pinkman. Жена става свидетел на убийство. Убиецът също я вижда. Започва бясно преследване из странно безлюден мегаполис.

Love, Death & Robots 2019- / The Witness
Love, Death & Robots 2019- / The Witness

Анимацията е съчетание от 3D, комикс и пънк стилистика, порно, и хиперкинетичното разстройство на личността. Авторите постигат реалистичен сюрреализъм, чиято основна тема е вечната повторяемост на живота. Това е загатнато още в началото на епизода, чрез символа на уроборос.

The Secret War

Последният 18-и епизод е на Digic Pictures. Взвод на Червената армия навлиза в мрачните гори на Сибир. Мъжете не преследват нацисти, а нещо по-зловещо.

Love, Death & Robots 2019- / The Secret War
Love, Death & Robots 2019- / The Secret War

Качеството на анимацията, особено на пейзажите, е изключително. Историята също я бива. През цялото време си мислех за Тунгуския метеорит, ще видите защо.

Sonnie’s Edge

Първи епизод от поредицата е на Blur Studio, които дават най-доброто от себе си. Виждаме бъдеще, в което хората организират гладиаторски войни с генетично моделирани чудовища. Нещо като Pokamon касапница, но с повече татуировки и секс.

Love, Death & Robots 2019- / Sonnie's Edge
Love, Death & Robots 2019- / Sonnie’s Edge

Главният герой е Сони, тя контролира звяр, който е хуманоидна акула със змийска кожа, дълга опашка и пипала. Анимацията е зрелищна, но и предлага двоен обрат, който ще ви изненада.

Beyond the Aquila Rift

Екипажът на кораб наречен Синя гъска се изгубва във Вселената. Мястото, на което се събуждат е може би рай, а може би по-лошо от ад.

Love, Death & Robots 2019- / Beyond the Aquila Rift
Love, Death & Robots 2019- / Beyond the Aquila Rift

Unit Image е студиото, което произвежда 7-и епизод. Той – както и 14-и, са базирани на разкази на уелския фантаст Алистър Рейнолдс.

Love, Death & Robots 2019- / Beyond the Aquila Rift
Love, Death & Robots 2019- / Beyond the Aquila Rift

Историята спокойно може да стане филм и даже сериал. Ще ви побият тръпки. Както от сюжета, който е грижливо направен космически ужас, така и от реалистичната анимация. Текстурата на кожата на героите, косите, брадите, тъканите… всичко е плашещо истинско. Ако бях актьор, щях да съм притеснен.

Мнението ми в едно изречение:

Одобрявам и искам още.

Свързани публикации:

Най-добрият научнофантастичен филм

Звездни рейнджъри

Отвъд черната дъга

2 thoughts to “LOVE, DEATH + ROBOTS”

  1. Взимайки синковеца от детската градина онзи ден, получих широка осмивка с остроумното (поне за него:) „тате ти си дъртак“. Изгледах първите 9 епизода, и наистина се чувствам, като дъртак. Приятно чувство ми остана само от трите робота и киселото мляко. Всичко друго (колкото и добре да е направено) ми се стори предвидимо и безмислено, но за сметка на това излишно пошло. А докато гледах Акила се чудих, какъв е смисъла да се постигне такъв реализъм с героите, като може да се направи и с истински…(но това да речем щото освен, че съм дъртак, явно съм и задръстен). А филм по темата има, и то доста по добър „Смъртоносен хоризонт“. Не знам, проблемът сигурно е в мен.

    1. Да. Целевата аудитория със сигурност са геймъри.
      Техническите постижения на анимацията със сигурност надвиват сюжетната дълбочина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *