Skip to main content

Пчеларят

The Beekeeper 2024

К’ъв си ти, бе?!

– Аз съм пчелар. 

– К’во правиш, бе?

– Отглеждам пчели.

– К’ъв е тоя, бе?!

– Тоя е пчелар.

– И… отглежда пчели?

– Да. Отглежда пчели. 

Дейвид Айър е сценарист и/или режисьор на:

Training Day 2001 / Harsh Times 2005 / End of Watch 2012 / Fury 2014 

Очевидно е, че Дейвид може да разказва увлекателни истории. Последното десетилетие, той влезе в черна серия. Уважавам го, защото е боец. Бори се, за да се измъкне от блатото на посредствеността, което ни обгръща всичките. The Beekeeper 2024 (Пчеларят: Смъртна присъда) трябваше да е въжето, по което да се издърпа. 

Филми по сценарий на Кърт Уимър:  Expend4bles 2023 / The Misfits 2021 / Children of the Corn 2020 / Ultraviolet 2006

За съжаление, филмът му е написан от Кърт Уимър, който е в професионален ступор от началото на века. Сценарият му предлага отровно банални, вирулентно затъпяващи, а на места неудобно абсурдни сцени. 

The Beekeeper 2024

Не броих колко пъти думата „пчелар“ бива използвана, но е поне 256. Има сладък момент, в който несъстоятелен злодей разрушава всичко с картечница, но е спрян… от буркан мед. Има и шега с Мечо Пух. Гледате имитация на екшън от 90-те, която самоуверено се взема насериозно, но реално (и без да го съзнава) е мета пародия на себе си. 

The Beekeeper 2024

Джейсън Стейтъм е Джейсън Стейтъм. Но на места имате съмнение, че е негова A.I. генерирана версия. Джеръми Айрънс е в ролята на единствения професионален актьор. Останалото е букет от аматьори, карикатури по филмови клишета. 

The Beekeeper 2024

Трябва да отбележа Еми Рейвър-Лампман, която пленява с гротескна липса на чар, харизма и талант. Скъсах с актьорската си кариера в пети клас, но аз бих играл по-добре. Гарантирам!

The Beekeeper 2024

В заключение, не е Nike, а е Neki, не е Adidas, a e Adibas, не е Rolex, а е Rolax, не е The Equalizer 2014 (Закрилникът), а е The Beekeeper 2024. Да. Той гледа пчели. 

Мнението ми в едно изречение:

Няма смисъл. 

2 thoughts to “Пчеларят”

  1. КАжи честно….в тва и джеръмиту факинг айрънс ли се показва. Узас, тва си е мазохизъм! Да очакваш нещо различно опаковано по подобен начин, не е здравословно. Виж, ако искаш да си причиниш истинска посредственост, маскирана като шибана мрачна драма/трилър/хорър или нещо подобно…..просто си пусни новият истински детектив. Издържах цели два епизода, но нямам намерение да си причинявам повече. Нещата, както в киното, така и тв-то почнаха да стават нетърпими. Стоя с дистанционното и ръчкам половин час каталозите, докато след 30мин. трябва да си лягам, без да съм намерил нищо ново, което да е гледаемо. Мъка!

    1. @Pow R Toc H
      4 сезон е наистина мега зле, аз ще му дам шанс три епизода, но няма душа. Много ми харесва, че си имаме работа с истински детективи, защото подреждат неща по земята. Първо в квадрат, а после в кръг, в чийто център стоят замислено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *