Skip to main content

Мислите ли, че сте нефотогенични?

Да, да и аз също. И Ани, Ани Лебовиц, фотографът на звездите. Вчера гледах нейно интервю с Дейвид Летерман. Той понечи да я снима, а тя размаха ръце пред обектива и се развика: Не, не махни го. Мразя това!

За красива снимка са нужни много неща – това, което ви е дала природата, начинът, по който сте го подобрили с грим и осветление, вещината на фотографа. Но какво става, когато имате един и същ модел, грим, светлина и фотограф?

Стивън Истууд, моден фотограф ни показва. Чрез експеримент, в който сменя ширината на обектива  от 350 мм до 15 мм, той ни демонстрира, колко важно е изопачаването на реалността за красотата.

 

Photos by Stephen Eastwood

Всичко е свързано с различната степен на изкривяване, което създават обективите, когато улавят двуизмерно триизмерния обект. Понякога изкривяването може да ви направи комплимент – като прикрие някой дефект, а понякога може да ви превърне в карикатура.

Според експерти 135 мм обектив дава най-акуратни резултати. Широкият обектив – 350 мм, ще разшири и сплеска лицето, като дръпне ушите ви назад, ще подчертае и уголеми носа, което за хора като мен е напълно ненужно.

Имайте го предвид, когато се снимате за facebook.

Прочетете повече по темата в блога на Стивън  – Fashion and Beauty Photography Blog

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *