Skip to main content

A-bsolutely fucking cool

The А-Теам 2010

Вчера отидох на кино. Нека да си призная, нямаше къде другаде да отида. Можех да избирам между The Sex and The City 2, Twilight 3 и The А-Теам. Имате 3 секунди да познаете какво гледах.

The А-Теам 2010 (А Отборът) е римейк на сериал със същото име от началото на ’80-те на миналия век. Оригиналният А-Теам се състои от 4-ма ветерани от Виетнам, които са несправедливо обвинени в престъпление, бягат в Лос Анджелис и стават войници на доброто.

Екипът е: Красавецът – Темпълтън Пек, Лудият – пилотът Мърдок, Добрата горила – Би Ей Баракъс и Лидерът – полковник Ханибъл. Гледал съм около 5 серии и то преди 10 години, и то на немски. Понеже не говоря немски това, което си спомням е: пурата и кожените ръкавици на полковник Ханибал, черния микробус GMC и Мистър Ти, който се оказа най-устойчив на времето. За тези от вас, които нямат конкретен спомен за Мистър Ти  – гледайте Rocky 3.

Ако можете да изключите фронталния си лоб за 2 часа и натъпкате достатъчно пуканки в ушите си, The A – Team 2010 е идеален. Филм без претенции, логика или цели по-високи от забавлението… и вашите 9 лева.

Участват: Лиъм Нилсън, полковник Ханибал, Шарлто Копли, в ролята на Лудия, Брадли Купър, като Красавеца и Куентин “Рампейдж” Джаксън, като Мистър Ти. Играта им е майсторска, ако я сравните с нивото на българска реклама. Така или иначе, Куентин “Рампейдж” Джаксън не е актьор, а професионален борец. Той смята, че актьорството е по принцип за гейове, “‘шото те размеква”. Сигурен съм, че Брадли Купър ще се съгласи, защото прекарва повечето време гол до кръста.

Очевидно сценаристите и режисьорът са на по 12 години, защото демонстрират радващ вкус към нонсенса. Има много експлозии, но няма кръв… и секс. А Джесика Бийл е лейтенант от американската армия.

Филмът има единствено действие, което скача от “някъде в Мексико”, през “другаде в Мексико”, до Багдат, Кабул, Германия и пристанището на Лос Анджелис. На места се вживявах до умиление. Спомнях си времето, когато бяхме малки и разигравахме сцени от любими филми – “Пау-пау-бууум!”. Колко му трябва на човек, за да е пак дете?

Мнението ми в едно изречение:

A-Отборът ви оставя с чувството за B-филм, Стивън Сегал сигурно е получил обрив, че не е поканен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *