Skip to main content

Mr. Orange: Joe, I don’t have the slightest fucking idea what you’re talking about

Този пост няма почти нищо общо с филмите, макар да започва с цитат от един. Напоследък повечето от вас предпочитат футбол, затова този пост се посвещава на Холандия и класирането й на финала на Световното. Оранжевото е цвят, който носи името на плод – orange (портокал). Оранжевото се ражда на границата между червено и жълто. RGB: 255, 128, 0. Оранжевото е любимият цвят на холандските фенове.

А знаете ли защо?

Не е заради знамето. Оранжевото не е част от флага на Холандия – проверете в Google, за да видите.

Не е и заради нещо за пиене или пушене дошло от Амстердам.

Не, няма връзка с лалетата. Но е свързано с градинарството.

Оранжевото е цвета на холандското кралско семейство, което е основано от Уилям Оранжки (William of Orange). Той поставя началото на управляващата до днес династия Оранж-Насау. По-важното е, че Уилям Оранжски не обичал да яде моркови, защото били… морави. Това е оригиналният им цвят, с който те идват в Европа от Афганистан. Затова през 17 век холандските градинари създават първия оранжев морков, като го посвещават на династията Оранж. Постепенно оранжевите моркови завладяват Холандия и света. Днес Китай е най-големият производител на моркови. Но така или иначе те не са на Световното… Китай, не морковите.

Сега, когато знаете отговора на този важен въпрос, можете да си направите сок от моркови и да си пуснете Бъгс Бъни… или Световното.

Апропо, като говорим за моркови, гледали ли сте Shoot ‘Em Up 2007 (Стреляй смело)? Филмът започва с една от най-оригиналните сцени в съвременното кино. Героят на Клайв Оуен – г-н Смит,  седи на пейка и се готви да захапе морков. Пред него претичва жена в жълто палто, гонена от мъж в черно Камаро. Г-н Смит спира нападателя на жената, като забива морков в главата му. Трябва да го пробваме.

Според нас финалът е Холандия – Германия? Някой няма ли да пусне Световното?

3 thoughts to “Mr. Orange: Joe, I don’t have the slightest fucking idea what you’re talking about”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *