Skip to main content

Everyone’s a whore, Grace. We just sell different parts of ourselves.

Peaky Blinders 2013-

 

Британските филми са известни със своята пестеливост. Както казва Еди Изард – те са от типа „стая с гледка, вита стълба и езерце”. Филми с блестяща игра, но без екшън, специални ефекти или дори качествени декори. Това e истина и за телевизията. Тя е отлична (особено, ако е на BBC), но си остава пълна с локални събития, поне докато не им „бият допинг” американците.

Peaky Blinders 2013- е британски сериал, който носи бръснач в периферията на каскета си и ще ви избие зъбите, ако дори намекнете, че има нужда от помощ.

Гангстерската драма разказва за бандата на фамилията Шелби и целта й – да завладее Бирмингам, в пушека и калта на 1919. Качеството е високо, въпреки че е плод на обществена телевизия. Създател и сценарист е Стивън Найт – Dirty Pretty Things 2002 (Мръсни хубави неща), Eastern Promises 2007 (Източни обещания).

Както очаквате актьорите са на ниво. Погледът на Килиън Мърфи ще ви накара да застинете като заек пред фарове.

 

Peaky Blinders 2013-

 

А солидното присъствие на Сам Нийл ще ви циментира.

 

Peaky Blinders 2013-

 

Музиката? Какво ще кажете за банда вагабонти, които вършеят под звуците на The White Stripes или Ник Кейв. А за красивите моменти Джакомо Пучини.

 

Peaky blinders 2013-

Визията ви грабва. Костюмите, декорите, кинематографията и вниманието към детайла са безукорни. Сякаш гледате на голям екран Once Upon a Time in America 1984 (Имало едно време в Америка) или Lawless 2012 (Беззаконие).

 

Peaky Blinders 2013-

Мнението ми в едно изречение:

Браво, бис!

 

2 thoughts to “Everyone’s a whore, Grace. We just sell different parts of ourselves.

  1. Pingback: Лок | Prozekcia
  2. Peaky Blinders е един от най-уникално направените сериали,които съм гледала!Солидни образи,завършени характери и сюжетни линии.Или казано по-просто…впечатляващ сериал,който си заслужава отвсякъде гледането.Играта на Килиън Мърфи(любим актьор) е умопомрачителна,в ролята си на Томас Шелби.Адски хладнокръвен и безкомпромисен .С голямо нетърпение и вълнение очаквам сезон 3,а силно се надявам да придобие още по-голям зрителски интерес и популярност,за да може да има сезон 4 и 5 поне.Относно музиката Ник Кейв,Пи Джей Харви – вписва се идеално на всяка сцена.В статията прочетох изречение,което гласеше :“Качеството е високо, въпреки че е плод на обществена телевизия“.Само за справка -по BBC се излъчват доста други силни сериали като Лутър и Шерлок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *