Skip to main content

Колко струва Майкъл Мур?

South Park

И не само той. Колко струва да си ляв на Запад? Ще погледнем в паничката на идолите на лявото поколение. Същото, което купува тениски с Че Гевара, носи органични джинси за 440 кинта и вдетинено се радва, че следва Уго Чавес в Twitter.

Левият активист, режисьор и „шампион на работническата класа” Майкъл Мур прекарва голяма част от живота си, като громи „алчните капиталисти”. Ето няколко изпълнения в негов стил.

Мур казва, че корпорациите са истинските терористи, а също и, че самият той не притежава никакви акции. Според данъчните му справки обаче, той е акционер в глобална фармацевтична компания и корпорации работещи с Пентагона, включително мразената от всички леви Halliburton.

Мур казва, че хората, които живеят в бели общности са расисти. Но самият той живее в град в който, според преброяването от 2000-та година, чернокожите са… 0.

Този антикапиталист изпраща детето си в частно училище, лети с частни самолети, а когато е на турне във Великобритания изисква да бъде настанен в петзвездния Ritz Carlton London. Но се среща с почитатели и журналисти в съседен евтин хотел, за да създаде впечатлението, че е „обикновен човек”.

 

Доскоро обаче никой не знаеше колко богат е Мур, защото отказваше да отговори на въпроса. Миналата година обаче Майкъл се разведе. В Америка разводът е повод да лъснеш с всичко, което имаш. Оказа се, че оценката на Майкъл е $50 милиона – в това са включени и… 9 къщи.

 

Домът на Мур, комунистическата мечта е постигната

Мур е нищо повече от позьор, егоманяк и лицемер. Но нека да видим и други паркетни борци с каузи.

________________________________________________


Ал Гор

Спомняте ли си Ал? Вицепрезидент, лауреат на Нобеловата награда за мир и зелен бог. Докато тръби, че сме обречени заради глобалното затопляне Ал хвърчи с частен самолет. Когато кацне не взима градския транспорт, грозен хибрид или велосипед под наем, а лимузина. Домът му харчи 20 пъти повече енергия от средния за Америка. Предполагам големият външен басейн има нужда от подгряване.

Докато рути в презентации изкопаемите горива и твърди, че няма нищо по-лошо от петрола – продава телевизията си Current TV за $500 милиона на Al Jazeera, мрежа финансирана от петролни долари. Ал наистина обича зеленото.

________________________________________________


Барбра Страйсънд

Сега е времето да променим начина си на живот, за да решим проблемите с енергийната криза. Американците трябва да консумират по-малко вода и електричество и да живеят по-скромно. Това са думи на човек с 5 къщи, обор от 1000 квадрата, охлаждан с климатик и годишна сметка за напояване на ливадата от $22 000.

________________________________________________


Стинг

Спомням си, че презрях Стинг в гимназията. Не заради музиката, а заради едно интервю. Журналистът го попита: „Смятате ли се за ляв?”, Стинг се замисли, оправи си коприненото шалче, намести се в креслото за хиляди, в къщата си за милиони и каза: „Да, мисля, че съм социалист”.

 

Социалист-будист с пентхауз в Манхатън, персонален готвач и 24-часова прислуга. Сигурен съм, че гледката към Сентръл парк помага, когато обсъждаш социалното неравенство със Свети Боно и Лейди Гага на чаша Armand de Brignac.

Lake House – елизабетинска къща от 1578, дом за соц-принц – с органична градина, разбира се

________________________________________________


Ръсел Бранд

„Дейвид Камерън казва, че „печалба” не е мръсна дума, аз казвам „печалба” е мръсна дума.” Това е цитат на човек, който взима заплата, продава книги, печели хонорари и таксува билети, когато изнася представления. Но също прокламира революция, отказване от гласуване и социален егалитаризъм, базиран на преразпределяне на богатство, чрез тежки данъци и допълнително облагане. Ръсел, нека да започнем от теб.

________________________________________________

 

Роузи О’Донъл

„Не ми пука, че искате да ходите на лов. Не ми пука, ако мислите, че това е ваше право. Нямате право да притежавате оръжие, а ако имате оръжие, трябва да отидете в затвора”. Мнение на човек, който разполага с въоръжена охрана.

 

________________________________________________


Джон Траволта


„Според мен всеки трябва да даде своя принос в борбата с глобалното затопляне” – от собственик на 5 самолета, който годишно изхвърля около 800 тона въглеродни емисии, само с това си хоби.

Имението на Траволта във Флорида

________________________________________________


Гуинет Полтроу

Сладката „работеща майка” в сандали Valentino за 900 долара, която ще ви каже всичко за здравословното хранене. Приятелката, която е винаги готова да ви вмени вина, заради желанието да поръчате пица или пиете сок, който не е изцеден на сокоизтисквачка за 5 бона. Еко-френдли съседката, която ще ви каже, че хората каращи SUV са еко-терористи, докато самата тя кара… BMW X5. Същата, която пуши, снима се в реклами за замразена храна и отглежда био-децата си в Америка, въпреки твърдението, че не би го правила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *