Skip to main content

ДА СИ LUCKY ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ

Lucky 2017
Lucky 2017

„Аз играя себе си, доколкото е възможно да го правя“, винаги е твърдял Хари Дийн Стантън и това може би в най-голяма степен важи за последния му филм Lucky 2017 (Лъки), част от програмата на Sofia Independent Film Festival.

Хари Дийн Стантън е Lucky, както е изписано в началните надписи на филма, не само защото е самотен възрастен, любител – музикант, бивш военен и страстен пушач, но и заради искреността на прозрелия истината човек, че накрая всички си отиваме… и това не е тъжно.

Lucky 2017
Lucky 2017

Актьорът, за когото ролите винаги са били връзка със света, остава след себе си сцени, в които не се срамува от скърцащите си стави, оредялата коса, замъгленото зрение, провисналата кожа и всякакви други белези на амортизираното му тяло. Но освен това ни завещава своята усмивка и твърдото убеждение, че реалността е предмет.

Lucky 2017
Lucky 2017

Хари Дийн Стантън умира от естествена смърт на 15 септември тази година. В края на същия месец Lucky тръгва по кината. Актьорът е подобаващо изпратен на екрана от Дейвид Линч, Рон Ливингстън, Ед Бегли младши, Том Скерит, Бет Грант и други, имали честта да играят с него до последно, … както и от една костенурка.

Вие можете го направите по време на оставащите прожекции от програмата на фестивала. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *