Skip to main content

Reality bites… and doesn’t let go

Live! 2007

 

Преди време имахме анализ посветен на сапунените сериали и риалити програмите.

…Вчера си помислих: Как ли биха изглеждали риалити програмите, ако се правеха от големите режисьори? Ето няколко варианта.

Манхатънски срещи” – Уди Алън

Шоуто ще показва невротизирани, полуизвестни, полууспели  интелектуалци, които се срещат с 20 години по-млади от тях модели на бельо . Във всяка серия ще има пряко включване от кабинета на психоаналитика. Зрителите ще могат да гласуват, но гласовете им няма да имат значение, защото в крайна сметка решава съдбата.

Тежкият път към речта” – Гай Ричи

Проследява историите на няколко яки момчета от работническата класа на източен Лондон и техните посещения при логопед. Ще бъде с разказвач.

„Червеи“ – Дейвид Линч

Научнополуярно риалити за живота на земни червеи, обитаващи малък американски град в центъра на нищото. Мисията на червеите е да открият социопатично врабче-убиец. Зрителите ще бъдат покрусени от сцените на насилие, заснети на забавен кадър и със светкавици. Водещият – Никълъс Кейдж, ще бъде облечен като сова. В края на трети сезон ще разберем, че всичко е било сън.

„Титанично” – Джеймс Камерън

Е първото 3D риалити под вода. Бюджетът от 3 трилиона долара ще бъде използван, за да разкаже простата история за любовен триъгълник между беден студент – водолаз, силна русалка, осъзнала своята женственост и много лош, мачо русал. Камерата ще снима близки, клаустрофобични кадри на природни бедствия – включително първия подводен пожар. Ще има жури, което включва само Джеймс Камерън. Всеки път журито решава единодушно, че винаги най-добър е Джеймс Камерън.

Продавачи – отново” – Кевин Смит

Е за продавачи, които по цял ден висят в магазин. Смешният, но профаниран диалог ще бъде сниман от камерите за сигурност в магазина, защото Кевин ще го мързи да снима по друг начин.

„Танцувайте с Куентин” – Куентин Тарантино

Могат да участват единствено хора с готини прякори. Те ще танцуват на музика от 60’-те и ’70-те. Двойката, която набере най-много гласове отива във втори кръг – викторина за стари кунг-фу филми. Отпадналите ще бъдат застрелвани в лицето от огромен чернокож, който крещи цитати от Библията. За зрителите има телефонна игра – „Познай какво има в куфарчето”.

Избраният” – Братята Уашовски

Е виртуална реалност с 24 часово, мултимедйно покритие през twitter, flickr, facebook, friendfeed, feedback, YouTube, digg, jaiku, bebo, hi5 и по някое време ще има тредове към Warcraft. Целта е участниците да спечелят смяна на пола.

„Епизод 00” – Джордж Лукас

Е риалити, което разказва историята преди историята на историята за историята на Star Wars. Участват млади претенденти, чиято цел е да открият отдавна забравени роднини. Пълната липса на кохерентост в действията им ще бъде компенсирана от страхотни звукови ефекти. Зрителите ще правят номинации за изгонване, но не чрез SMS, а чрез покупка на мини кукли, отлети от телата на участниците.

Крайната елиминация се решава чрез дуел до дълбока шахта, кариера, кладенец, ров, яма, трап, кратер, изкоп или случаен отвор в нещо. Ще има и повторения на сезони, които преди това ще бъдат дигитално променени. Режисьорът ще оправдае това с извинението, че реалността е относителна, но красива илюзия. Всички сезони ще се продават в мултипак за $199.99. Предвидени са анимационна поредица, енциклопедия на характерите и електронна игра – в пет части.

One thought to “Reality bites… and doesn’t let go”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *