Децата на Хитлер

 

Документален филм за потомците на най-влиятелните фигури в нацисткия режим: мъже и жени, които носят тежкото наследство на най-големите престъпления в историята.

Какво бихте направили, ако се казвахте: Гьоринг, Химлер или Хес? Какво е да носиш фамилия, която веднага те свързва с изтезания, убийства и геноцид?  Ще смените ли името си, ще се криете ли, ще искате ли прошка от всеки срещнат, ще напишете ли книга, ще се стерилизирате ли, ще полудеете ли? Ще станете ли по-добър човек? 

Какво ще направите, ако разберете, че старият барман в любимия ви бар е лагерник от трудов лагер, чийто комендант е бил баща ви. Ще му кажете ли, чие дете сте? Моника Гьот, дъщеря на СС-подполковник Амон Гьот, бруталният комендант на лагера в Плашов, решава да каже.

 

Ляво: Амон Гьот / Дясно: Ралф Файнс в Schindler's List 1993

Тя, заедно с Бетина Гьоринг, Катрин Химлер, Райнер Хес, Никлас Франк и Елдад Бек, е герой в Hitler’s Children 2012. Шест обикновени хора, които разказват шест необикновени истории – на немски език. Това, че създателите на филма ги оставят да говорят на родния си език прави нещата още по-зловещо-истински…

Мнението ми в едно изречение:

Силна и оригинална тема, която трябваше да е направена от по-умел режисьор.

 

One thought to “Децата на Хитлер

  1. Pingback: Lore | Prozekcia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *