Skip to main content

John Dies at the End 2012

Не казвам, че наркотиците са хубаво нещо, но сигурно ще ви трябват, за да оцените този филм напълно.

Какво ви трябва: DMT, DOB, LSD, мескалин или просто да идете за гъби? Тази история е напълно 奇妙な。クレイジー怖い。

Смъртта на Джон е адаптация по книгата на Дейвид Уонг John Dies at the End, която e забелязана от режисьора Дон Коскарели – не, не съм гледал нищо друго, но знам, че е култов. Разбирам защо.

John Dies at the End 2012

Соев сос е нов наркотик, който ви дава възможност да отворите вратите към други измерения. А те се отварят и в двете посоки – ние можем да минем през тях, но и нещата отвъд могат да дойдат при нас. Джон и Дейв се „мариноват“. Джон умира, а Дейв трябва да спре нашествието от страхотии, запътили се към Земята.

В тази психодилична каша ще разпознаете моменти от: Fear and Loathing in Las Vegas 1998 (Страх и омраза в Лас Вегас), Trainspotting 1996 (Трейнспотинг), Bug 2006 (Насекомо), Twin Peaks 1990-1991 (Туин Пийкс), Dude, where’s my car 2000 (Пич, къде ми е колата), Dogma 1999 (Догма)… а по-мъдрите от вас могат да си спомнят и Videodrome 1983 (Видеодрум).

John Dies at the End 2012

Изпъкващи сред объркващия сюжет са Чейс Уилямсън (Дейв), млад актьор, който изнася филма – въпреки ниския бюджет и липсата на кохерентност, и Пол Джамати, който не е това, което мислите, че е.

Мисловните осцилации на Коскарели създават няколко великолепни сцени – особено една, която включва брадва, а ефектите са като от едно време. Перфектна комбинация за бира, пуканки и още нещо.

Мнението ми в едно изречение:

Attention! This is a mindfuck!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *