Skip to main content

ТРИ НЕЗАВИСИМИ ДЕБЮТА

Once There Was a Girl 2016
Once There Was a Girl 2016

На SоIndependent за пръв път видяхме…

Once There Was a Girl 2016 (Имало едно момиче)

Първият пълнометражен филм на режисьора Натали Каплан. Това всъщност е нейната дипломна работа за завършване на втората й специалност. Натали изгражда образа на героиня, с която има и биографични прилики. И двете са около 40-те, едновременно момичета и жени, които по свой начин обичат самотата.

Натали Каплан, снимка: Темелко Темелков за So Independent
Натали Каплан, снимка: Темелко Темелков за So Independent

Странното усещането за изолация, смесено с желание за топлота и принадлежност към другите, е пресъздадено от актрисата Лиат Глит. Това е първата й роля след 10-годишна пауза от киното.

Повече за филма и режисьора очаквайте скоро…

Blue Hollywood 2017 (Тъжен Холивуд)

Blue Hollywood 2017
Blue Hollywood 2017

Е също дипломен филм. Режисьорът Франческо Габриеле участва и като изпълнител на една от главните роли. Франческо има своя продуцентска компания в Лондон. Целта му е да налага повече творчество и актьорска интерпретация, красива визия и вдъхновяващи истории. На тези условия отговаря и Blue Hollywood. Представящ несгодите по пътя към Холивуд, филмът тотално се различава от познатите сюжети за реализираната американска мечта и по-скоро ни кара да симпатизираме на тези, които не успяват.

На SoIndependent видяхме и първата изява в киното на Менаше Лустиг – в едноименния:

Menashe 2017 (Менаше)

Филм на Джошуа З. Уайнстайн. Историята за хасида, който се опитва да бъде добър баща в рамките на своята ултра ортодоксална общност в Бруклин, спечели и наградата за най-добър игрален филм.

Алекс Липшулц, снимка: Темелко Темелков за So Independent
Алекс Липшулц, снимка: Темелко Темелков за So Independent

Както сподели продуцентът и сценарист Алекс Липшулц, това е почти личната история на актьора. Сред другите участващи във филма има такива, които не само преди това не са играли, но не са и гледали кино. Самият Менаше Лустиг винаги се е стремял към подобна изява и би продължил в търсенето както на роли, така и на съпруга…

One thought to “ТРИ НЕЗАВИСИМИ ДЕБЮТА”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *