Skip to main content

Sfashion

Sfashionposter

Sfashion 2017 е филм за жена – изпълнителен директор на модна компания в ситуация на поетапен банкрут. Това не е първият съвместен проект на режисьора Мауро Джон Капече и актрисата Корина Коронео, като двамата са и сценаристи. Заедно с композитора Индия Чайковска и оператора Джулио Бастиони те продължават своето експериментално изследване за връзката между изкуството и капитализма.

Sfashion 2017
Sfashion 2017

С изящна постпродукция, експресивна звукова картина и необичайни гледни точки на камерата, допълнени понякога с арт версии на симетрията на Уес Андерсън, сюжетът не следва линеарна логика, а прави преходи към различни емоционално-философски интерпретации. Благодарение на това филмът се превръща в експеримент, съчетание от различни форми.

Sfashion 2017
Sfashion 2017

Sfashion e колкото филм, толкова и театър – пърформанс с главно действащо лице Корина Коронео. Както тя, така и останалите актьори често говорят фронтално на камерата, дишат, викат, така че нито един жест, мимика или звук да не бъдат пропуснати и от последния ред. Разказът е накъсан като пиеса – с действия и интермедии, маркиращи отделните състояния на героинята.

Sfashion 2017
Sfashion 2017

Sfashion е философия, в която категории като живот, любов, естетика и смърт се смесват по постмодернистичен начин с християнски идеи и символи. Дървото, водата, земята, тревата, решетките също са герои с активно присъствие в сюжета.

Sfashion 2017
Sfashion 2017

Sfashion е и моден бук. Всеки кадър е като добре аранжирана снимка. Галерията от цветове и образи го превръща в лишено от мейнстрийм бутиково издание, което не всеки може да може да изгледа докрай. Би ви харесал, ако сте склонни да гледате и театър.

Sfashion е част от конкурсната програма на SoIndependent

Свързани публикации:

Дрехите разказват – за костюмите в киното

Култовите обувки в киното

One thought to “Sfashion”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *