Skip to main content

Джон Уик 3 – Lege artis!


John Wick: Chapter 3 – Parabellum 2019

Човек не може да печели милиони с работна етика за минимална заплата.

John Wick: Chapter 3 – Parabellum 2019

Когато гледате John Wick: Chapter 3 – Parabellum 2019 (Джон Уик 3) ще разберете, че е така. Всички хора в този екшън обичат това, което правят. Филмът заработи над $175 милиона, докато пиша.

Уик доказа, че заслужава черен колан в екшън жанра. Сега просто изнася открит урок и зрелищна демонстрация.

Филмът изгражда собствен свят

John Wick: Chapter 3 – Parabellum 2019

Който е нереалистичен и почти комиксов. Оригинален и увлекателен, той дава контекст на случващото се, привлича ви, задържа ви в себе си. Подобно на света на Mad Max и този има правила, атмосфера, цветове, дизайн.

Всички участници са майстори в занаята си

В ревюто на The Raid 2 2014 го нарекох „Лебедово езеро“ на екшън жанра. В John Wick: Chapter 3 2019 сякаш са ме чули и тази метафора е разиграна с истински балерини.

Това, което гледате не са просто престрелки или ръкопашни схватки, това е изкуство. Една от първите бойни сцени – може би любимата ми, е в антикварен магазин.

Хората в публиката ахнаха от бързината, пластичността, точността, сръчността и силата на изпълнението. Това Е танц. Това е майсторство. Това е отнело дни, а може би месеци тренировки.

Браво на Киану Рийвс, но и на десетките знайни и незнайни каскадьори, хореографи, стрелци и инструктори, които показват най-доброто от себе си.

Филмът налага брутално темпо

John Wick: Chapter 3 – Parabellum 2019

…И за миг не спира. Историята е семпла, диалозите къси, всичко е фокусирано върху важното – действието, движението напред.

Филмът създава очакване

John Wick: Chapter 3 – Parabellum 2019

Знаете, че зад ъгъла ще има пукотевица и нямате търпение героят да стигне дотам. Филмът има визуално „умами“, колкото повече гледате, толкова повече ви се гледа.

Мнението ми в едно изречение:

Да!

Свързани публикации:

Да спасим екшъна – мисията невъзможна?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *