Skip to main content

Tom Clancy’s Without Remorse

Tom Clancy’s Without Remorse 2021

Когато започнах да пазарувам от Amazon – през 2003, сайтът беше основно голяма книжарница. Гигант на трилъра и шпионския екшън тогава, а и днес – post-mortem, остава Том Кланси, автор на над 50 бестселъра. 

Сега Amazon реши да кешира, като откупи правата на романа му Without Remorse – „Безпощадно“ и го екранизира с приятен екип. Режисьор е Стефано Солима, a сценарист е Тейлър Шеридан. Тейлър няма слаб сценарий – от дебюта си през 2015. В главната роля е любимецът на всички Майкъл Б. Джордан. 

Не знам откъде да започна. 

Tom Clancy’s Without Remorse 2021

Първо, Amazon не купува историята от романа, а само заглавието и името – Том Кланси, за да ги използва в постера на филма. Историята в романа се развива през 70-те. Филмът няма нищо общо с нея. Нищо общо. 

Tom Clancy’s Without Remorse 2021

Сценарият на Tom Clancy’s Without Remorse 2021 е масивно разочарование. Проверих два пъти – ДА! сценарист е Шеридън. Сякаш и той е само име, а писането е аутсорснато в Източна Европа. Идеята е предсказуема. Диалогът е плосък. Историята – абсурдна. Нивото е на епизод от наивистичен ТВ сериал, например MacGyver 1985-1992 (Макгайвър).

Tom Clancy’s Without Remorse 2021

Героите са направени от талашит, вяло пресовани клишета между два тънки повърхностни слоя. Повечето от актьорите помагат изживяването да е незабравимо и болезнено. Отличава се манекенката-актриса Джоди Търнър Смит. Похвалих я за Queen and Slim 2019, но тук е сбъркала времето и мястото. 

Tom Clancy’s Without Remorse 2021

Ролята й е на е офицер от флота и командир на елитен отряд тюлени. Ако сте си мислили, че Деми Мур е абсурдна като редник Джейн – бъркали сте. Тя поне се беше подготвила и можеше да направи повече лицеви от мен. Смит има вид на анорексично чихуахуа. 

Горе: актьори от Tom Clancy’s Without Remorse 2021 / Долу: известни бивши тюлени, от ляво надясно Джоко Уилник, Крис Кайл, Джеси Вентура, Дейвид Гогинс

Не си мислете, че патриархално плюя жената в групата. Повечето актьори са толкова правдоподобни мъжкари, колкото са манекените в рекламите на L’Oréal. Докато мимикрираха престрелки, получавах паника, че внимателно подредената им коса може да се размести. Плиските кръв стоят като руж. 

Мнението ми в едно изречение:

„…алчността е убила повече хора, отколкото стоманата.“ 

Трейлър

3 thoughts to “Tom Clancy’s Without Remorse”

  1. Чудесно.

    Много благодаря за този коментар. Спести ми доста време от живота. Или поне го пренасочи в други сериали и филми.

    1. Пак заповядай, Цъки!
      Работим (ексклузивно) за малка аудитория хора, които все още четат блогове – застинали в 2013-2014 (self burn) 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *