Skip to main content

Круиз в джунглата

Jungle Cruise 2021

Ах, колко много пари има Disney. Ех, колко лесно ги прави. 

Милионите валят, дори когато идват от клонинги на стари хитове. Проблемът е, че те свършват. Колко пъти можеш да преправиш „101 далматинци“ или „Книга за джунглата“? 

Jungle Cruise 2021

Мирише ми на отчаяние и алчност. Jungle Cruise 2021 (Круиз в джунглата) не е оригинален – естествено. Базиран е на атракция от Disneyland Park. Отчаяние, казвам ви. 

The African Queen 1951 / Romancing the Stone 1984 / Indiana Jones and the Temple of Doom 1984 / Medicine Man 1992

Трасето е от лунапарк, но опаковката гепи с шепи от чужди класики: The African Queen 1951 (Африканската кралица), Romancing the Stone 1984 (Романс за камъка), Medicine Man 1992 (Лечителят) и разбира се – всичко с Индиана Джоунс.

The Young Victoria 2009 / Looper 2012 / Edge of Tomorrow 2014 / Sicario 2015 / A Quiet Place 2018 

Емили Блънт може да е драматична, лирична, романтична, комична, бомбастична. Когато е добра е отлична. Ако е в слаб филм, го прави поносим. Нещо като мъжки Ал Пачино. Сега, за първи път и наистина, тя е антипатична. Като кърлежи в нея се впиват престореност, неестественост, фалш. 

Jack Whitehall: I’m Only Joking 2020

Джак Уайтхол е бездарен, но чаровен англичанин. Той е в „бизнеса“, благодарение на нестихващия си нарцисизъм и дебелите си връзки. Баща му е богат продуцент, агент на Джуди Денч и Колин Фърт. 

Джак тръгна като стендъп комик, който копираше – поне външно, други комици. Прикриваше се зад образа на смотаняк-инфантил, обгърнат от фалшиво усещане за неадекватност. 30-годишен мъж, който се държи като 12-годишен лигльо от високата средна класа.  

Jungle Cruise 2021 / The Mummy 1999

Ролята му в Jungle Cruise 2021 е същата – на бледо копие. Copy-paste на Джонатан Карнахан и образът му от The Mummy 1999 (Мумията). Братът на главната героиня, префинен англичанин, наивен дилетант със златно сърце, цветна дреболия и комедийна пауза. 

Jungle Cruise 2021

Дуейн Джонсън – Скалата, е скалата. Нищо по-различно от обичайното, освен че е демаскулизиран с евтини шеги и изтъркани игри на думи.

Пол Джиамати в Jungle Cruise 2021

Джеси Племънс е в ролята на основния злодей и е единственият актьор, който се спасява от пълно опетнение. Той избира да е deadpan, което е интелигентният избор, когато си част от  нещо подобно. 

Наблъскан с пластмаса и посредственост – лишен от душа, филмът ви губи още в средата. Най-хубавото е, че хората са си получили хонорарите и заплатите.

Мнението ми в едно изречение:

Круиз в меркантилизма.

Трейлър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *