Skip to main content

Красотата, модата и филмите с Ларета Хюстън

Автопортрет: Laretta Houston

Опитайте се да я хванете – някъде между Атланта, Ню Йорк и Mаями. Тя е бърза и яростна, и смела. Достатъчно смела, за да живее като творец. Трябва да напуснеш града на своето спокойствие и влезеш в джунглата на своята интуиция. В това вярва, това и прави. Ларета Хюстън е предприемач, моден фотограф, майка, поет, позитивна личност, приятел и мой личен нет-философ.

Убедена е, че ако ти не направиш това, което трябва да се направи, Вселената ще го направи вместо теб. За всичко си има причина.

Prozekcia: Ти си мултифункционална машина. Правиш толкова много неща едновременно. Как се справяш с превключването? Какъв е източникът на силата ти?

Фотография: Laretta Houston

Ларета Хюстън: Това винаги е било моето предизвикателство. Стартирах като уеб-дизайнер, но един ден започнах да снимам – само като хоби, без да подозирам, че тази моя страст един ден ще стане моя професия и успех. Трябваше да се науча да управлявам и двете.

Обикновено работех като уеб-дизайнер от понеделник до петък, а снимах вечер и през почивните дни. Не само това, трябваше да съм и самотна майка, а и добър приятел, защото обичам да се социализирам. Това продължи 3 години и половина. Започнах да работя като моден фотограф на пълен работен ден съвсем наскоро и хората се изненадват, повечето от тях мислят, че го правя от години.

Това, което ме кара да искам повече са трудностите, които съм преживяла. Животът ми като дете не беше прекрасен. От малка знам какво е да живееш в трудности, проблеми и недоимък, знам какво е да си гладен, знам какво е да нямаш сигурност. След като веднъж си опитал този живот е трудно да си мързелив.

Всеки ден се събуждам с ясната мисъл, че се боря не само за своя живот, а и за нечий друг – този на дъщеря ми. Искам да съм сигурна, че тя няма да преживее нещата, които съм преживяла аз. Опитвам се да бъда добра майка и пример за нея, но едновременно с това да я науча, че можеш да станеш каквото пожелаеш, без да е необходимо да прекараш живота си зад някое бюро.

P: Кажи ми, какво е усещането да работиш с толкова различни, полуголи и красиви млади жени?

Фотография: Laretta Houston

Л.Х.: Красиво, така бих го описала. Без разлики, тонове и нюанси фотографията би била скучна както и светът, ако беше само черно-бял.

P: Повече от снимките ти показват жените като властни богини. Влагаш ли част от себе си в тях?

Л.Х: Разбира се, че го правя. Всеки път, когато щраквам и снимам жена аз показвам себе си – това, което съм дълбоко в  душата си. Аз съм силна, властна, красива, секси, съблазнителна, умна, елегантна, емоционална, забавна и малко шморц, въпреки че се опитвам да прикривам последното. Кой би искал да види нещо по-малко от това в една жена?

P: Работила си за Disney – беше ли забавно?

Л.Х: Работих за PR фирма, която работи за Disney. Беше страхотно, защото видях снимките си във вестника, но любовта ми са красотата и модата. Аз спя, храня се и дишам мода. Въпреки че може да работя по определени проекти, моята страст е модата. Не ме разбирай погрешно, снимам и неща като пейзажи, обекти, храни, сватби и реклами. Опитвам се да си давам почивка от това, което правя, за да изследвам и опознавам всичко, което прави света по-красиво място за живеене. После, когато се върна към работата си, съм заредена с нови идеи, концепции и гледни точки, което ми помага да бъда успешна.

Фотография: Laretta Houston

P: Ако можеш да избереш една актриса за фотосесия, коя би избрала? Защо нея?

Л.Х: Кой не би желал да снима Анджелина? Тя има лице на богиня – загадъчно и съблазнително. Напомня ми за мен в много аспекти. Ей, не като тяло! (избухва в смях)

P: А актьор? Може би някой с плочки… Признай си, Ларета! Имаш абдоминален фетиш.

Л.Х: За моя изненада… като си мисля… няма актьор, който бих желала да снимам – поне в момента. Не съм мислила по въпроса, може би има някой, но явно нямам чак такова желание, че да си кажа: “Трябва да го снимам на всяка цена!”

Обаче, ако ме питаш за модел – мога да ти отговоря веднага. Дейвид Ганди, лицето на Dolce & Gabbana. О, Боже! Този мъж може да е следващия Джеймс Бонд – кълна се. Сексапилът му не е от този свят. Мисля, че трябва да започна да търся контакти в Италия, ще снимам този мъж някой ден! (отново избухва в смях)

P: Няколко дизайнера промениха из основи отношенията между кино и мода. Живанши и сътрудничеството му с Одри Хепбърн, Ив Сен Лоран, Харди Еймс и какво щяха да бъдат The Untouchables 1987 (Недосегаемите) без костюмите на Армани. А сега Том Форд режисира – гледа ли филма му? Какво би станало, ако всички дизайнери станат и режисьори?

Фотография: Laretta Houston

Л.Х: О, светът щеше да бъде по-добро място. Няма достатъчно творчество в киното. Ако всички дизайнери правеха филми, хората щяха да ценят много повече не само модата, но и творците изобщо.

P: Какво те пали? Какво те възбужда?

Л.Х: А-а-хахаха! Зависи за какво си говорим в момента. Много неща ме възбуждат, но нека си остана в моята област. Камери, нови светлини, големи проекти, чекове в пощенската кутия, красиви хора, джаджи, усмивки, интелигентни разговори, пътувания, карамелено лате, палачинки, червена кадифена торта, добра храна, добра компания, чувство за хумор, бързи коли, приключения и още много други неща…

Р: И в края: Ларета, кои са любимите ти филми?

Л.Х: Не съм по сантименталните филми. Не, че не ги харесвам, но не си падам да рева или нещо такова.

Вярваш или не, но обичам The Lord of the Rings  – цялата трилогия, Harry Potter, Batman, Avatar и много други. Казах ти, че съм малко шморц – обичам фентъзи и филми, които те пренасят в друг свят. Често фантазирам, какво би било, ако аз живеех в тези светове, защото ежедневието може да бъде доста скучно – не мислиш ли?

Вижте повече на: Laretta Houston Beauty & Fashion

Стани приятел: The Facebook page

Следвай в Twitter

 

 

8 thoughts to “Красотата, модата и филмите с Ларета Хюстън”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *