Skip to main content

Кой е новият Батман?

Миналата седмица Warner Bros обяви, че започва търсене на новия Батман, този който ще се изправи срещу Супермен в проектния филм Batman vs. Superman 2015. Продуцентите търсят актьор, в средата на 40-те, който може да изиграе Батман като прошарен ветеран, какъвто е в комикса The Dark Knight Returns на Франк Милър.

Като фен веднага се запитах – кой е той?

Ето няколко възможности:

_______________________________________________

Ричард Армитидж

 

Richard Armitage

Защо „ДА” – Приемлив ръст – 187 см и правдоподобна възраст (42), относително малка популярност и голям нос, който ще изглежда страхотно под черната маска. Класически британски актьор, който играе разнолики роли в ТВ екранизации по Шекспир или екшън сериали като Spooks (Фантоми). Той е Торин Дъбощит, джуджето-принц  в трилогията на Питър Джаксън „Хобит”.

Защо „НЕ” – Има „британско” лице, което виждате в нещо написано от Джейн Остин.

_______________________________________________

Майкъл Фасбендер

Michael Fassbender

Защо „ДА” – Фантастичен, гъвкав, многостранен актьор, който може да балансира между двата костюма – на бизнесмен-плейбой през деня и на отмъстител през нощта. Погледът на Фасбендер зад маската на Батман – WIN!

Защо „НЕ” – Той е зает с X-Men на Marvel, където е Магнито. Prometheus 2, където е Дейвид и Assassin’s Creed, за който все още има само слухове.

_______________________________________________

Рей Стивънсън

Ray Stevenson

Защо „ДА” – Отличен избор за възрастен Батман. Рей е почти на 50 и е 195 см – ще се извисява над Хенри Кавил. Има опит с екшъни и филми по комикси.

Защо „НЕ” – Като актьор си пада дървеняк.

_______________________________________________

Джон Хам

Jon Hamm

Защо „ДА” – Ръст 188 см, възраст 42. Стига с тези англичани в ролите на американски герои! Това ще е най-якият Брус Уейн, милиардер и плейбой. Модерен, стилен, напълно убедителен – точно като от комиксите.

Защо „НЕ” – Гласът на Хам е флегматичен. Трябва доста да се изпоти във фитнеса, ако трябва да влиза в битка със Супермен. Пригответе стероидите!

_______________________________________________

Джош Бролин

Josh Brolin

 

Защо „ДА” – Перфектна възраст (46), глас и челюстен профил.  Бролин може да бъде очукания от времето и занаята стар боец, който превръща опита и мъдростта си в решаващо оръжие.

Защо „НЕ” – Макар да има няколко солидни поддържащи роли той издиша, когато е в главната – справка: Jonah Hex 2010 (Джона Хекс). Някои го намират за скучен и муден.

_______________________________________________


Джоел Едгертън

Joel Edgerton -

Защо „ДА” – Има същия квадратен вид като Бролин. Кариерата му е в златен момент – не е напълно непознат, но не и звезда. Такъв бе и Крисчън Бейл, когато прие да бъде Батман. В Warrior 2011 (Бойна кръв) доказа, че може да е физически силен и емоционално въздействащ.

Защо „НЕ” – Джоел играеше „аристократ” в  The Great Gatsby 2013 (Великият Гетсби), но не успя да ме убеди, че е такъв. А и не е достатъчно висок.

_______________________________________________

Карл Ърбан

Karl Urban

Защо „ДА” – Ако сте гледали Dredd 2012 (Дред), вече знаете – гласът и изсечените скули са в 10-ката. Обича да се снима в гик филми, което му помага да се вживява в ролите си.

Защо „НЕ” – Сигурен съм, че ще се справи зад маската, но не съм, че ще e убедителен без нея.

_______________________________________________

Райън Гослинг

Ryan Gosling

Защо „ДА” – Да, да точно така. Името на Гослинг се появи почти веднага с излизането на новината. Има страхотни агенти. Но изборът не е странен, защото е актьор с присъствие, често мълчаливо – Drive 2011 (Живот на скорост), The Place Beyond the Pines 2012, Only God Forgives 2013, но красноречиво.

Защо „НЕ” – Защото е на 32 и има това приятно русоляво, момчешко излъчване за романтична комедия или житейска драма, а не за мрачен, готически супергерой.

_______________________________________________

Джо Манганиело

Joe Manganiello

Защо „ДА” – Години 36, ръст 196 см, физически данни – безспорни + естествено бяла брада. Всъщност, Джо е първият избор за ролята на Супермен на Зак Шнайдер, който ще режисира и новия филм. Според повечето журналисти именно затова Джо е с едни гърди пред всички.

Защо „НЕ” – Джо не може да мине за възрастен, въпреки бялата брада. Дори тя не може да прикрие италианския му произход. Батман от Ню Джърси, едва ли.

_______________________________________________


Брайън Кранстън

Bryan Cranston

Защо „ДА” – Батман в The Dark Knight Returns на Франк Милър е 55-годишен пенсионер-алкохолик с горчив вкус в устата и кисел поглед в очите. Гневен, сърдит и опасен, решен да почисти града от вилнеещата престъпност окончателно. Какъв по-добър избор?

Защо „НЕ” – Брайън е към 60-те и не виждам как ще си разменят крошета с Хенри Кавил – дори, ако има цяла година за подготовка.

_______________________________________________


Съвършеният Батман в един по-добър свят: Клинт Истууд

 

Имена, които изплуваха в информационния поток, но биха били ужасяващ избор: Бен Афлек, Джеймс Кавийзъл, Джерард Бътлър, Гай Пиърс, Джейсън Момоа и Джъд Лоу – аха, Джъд Лоу !? Няма да пропусна и моя „любим актьор“  Oh, fuck! Тейлър Кич.

5 thoughts to “Кой е новият Батман?

  1. Ха-ха-ха, да…

    Нищо, и за Хийт Леджър коментарите бяха негативни, но ни изненада…както и русият Бонд…. Но още не мога да повярвам Бен Кифлек!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *