Skip to main content

The Terminal List 2022

The Terminal List 2022- е екшън трилър сериал, базиран на едноименния роман на Джак Кар. Кар е бивш военноморски тюлен. Тюлените, освен че са известни като тюлени, биват наричани и „хората жаби“. 

Ако започва да звучи като сюрреализъм, трябва да ви уверя, че не е. Сериалът е безкомпромисен със своята простота и праволинейност – като брадва в лицето. 

Позитивното

Сюжетът

Е стегнат, като спално помещение, преди инспекция от ротния. Лейтенант Джеймс Рийс командва операция, чиято цел е ликвидирането на терорист. Екипът попада в засада. Рийс губи всички, освен себе си. Той се заклева да разбере кой стои зад провала. 

The Terminal List 2022-

Парите

В ревюто си на Reacher 2022-, друг добър сериал на Amazon, написах, че „притежава наивната простодушност на екшъните от 80-те на 20 век.“, но и страда от скромността на бюджета си. The Terminal List 2022- прилича на екшъните от 90-те. Има екшън, но има и пари. А когато има пари – има повече екшън.   

The Terminal List 2022-

Всеки епизод е малък филм. Нямате усещане за провличане и протакане. Действието не спира, за да има пълнеж. Вместо голям Snickers – получавате кутия Snickers Minis.

Режисьорите

Осемте серии са заснети от шестима – специализирали в жанра, режисьори. Антоан Фукуа – Training Day 2001 (Тренировъчен ден), The Equalizer 2014 (Закрилникът), е и продуцент. 

Крис Прат

Крис Прат в Guardians of the Galaxy 2014 / Zero Dark Thirty 2012 / The Magnificent Seven 2016 / Parks and Recreation 2009-2015

Крис Прат не е феноменален актьор, но е лесен за харесване. Вярвате, че може да ви черпи бира, да ви разкаже виц, да ви направи фокус с карти или да разкаже лична конфузна история, която да ви сближи като пръдня, след паница боб. Вярвате, че е истински. Не се преструва. Не играе. 

The Terminal List 2022-

Крис, който е и продуцент, се е подготвил да бъде лейтенант Джеймс Рийс. Ролята е най-сериозната и драматичната в кариерата му. Макар героят да оперира на границите на морала – вие го подкрепяте. Прат е повече от задоволителен.

Джийн Трипълхорн

Тейлър Кич в The Terminal List 2022-

Почти всички актьори са такива. Не мога да кажа лоша дума дори за Тейлър Кич, за когото – Бог ми е свидетел, съм казвал доста лоши думи. 

Джийн Трипълхорн в Waterworld 1995 / The Firm 1993 / Mickey Blue Eyes 1999 / Grey Gardens 2009 

Глава над всички е Джийн Трипълхорн, обикновено актриса за второстепенни роли на добрата брюнетка и приятелка. Тя получава най-интересния и непредвидим образ. 

The Terminal List 2022-

Трипълхорн е въздействаща, като министър на отбраната Хартли. Героинята е комбинация от сексапила на жена във властова позиция – в среда доминирана от мъже, магнетизма на ума и мистериозността на неясната интенция. 

Негативното

The Terminal List 2022- е класическа История на отмъщението, чиято цел е развлечението. Нещо ме подразни. Има сцени, представители на тенденцията за визуална непроницателност. Зрителите не са зрители, а са неволно присъстващи на случка в тъмното. Това е отвратителна мода, каквато беше „разклатената камера“ в началото на века. 

The Terminal List 2022-

Второ, няколко безумни момента на suspension of disbelief, в които рационалната част на мозъка ми надделя над емоционалната. 

Мнението ми в едно изречение:

Завръщане към корените на забавлението. 

Трейлър

2 thoughts to “The Terminal List 2022”

  1. Бива, към края прегориха манджата, но бива. На мен ми е твърде дарк, за да ми е чак удоволствие, но беше сравнително разпускащ.
    Най-добрия, който изгледах на един дъх тази година e Winning time : the time of Lakers dynasty. Препоръчвам с две ръце и два крака.
    Ей тва е истинско, чисто удоволствие. Така се прави кино по действителена история (това по горния ти пост, с който съм напълно съгласен). Актьорите къртят, а Джон С. Райли е бог.

    1. Мерси! Задължително ще го гледам.P.S. Аз приключих The Old Man с Джеф Бриджис. Първите 2-3 епизода са много добри, но след това ми напомни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *