Skip to main content

Направо ги разбихме… Оскарите

The Revenant 2015

Напомнете ни, че следващия път трябва да направим залагания с много пари.

Кой спечели?

От трите номинирани болезнено реалистични филма: The Big Short 2015, The Revenant 2015 и Spotlight 2015, именно последният имаше перфектната стръв за Оскар. Ключова дума „стръв”.

Злободневен, труден за писане, но написан сценарий. Силен и балансиран актьорски състав. Нарочно „небрежна” кинематография, която го прави истински и сериозен. Ако имам забележка, това е скучната му режисура, която го превръща в бледо, но носталгично копие на All the President’s Men 1976 (Цялото президентско войнство).

Оскар 2016 - Победители

Нека запазим минута мълчание за Mad Max: Fury Road 2015 (Лудия Макс: Пътят на яростта), който бе фаворитът на публиката.

Оскар 2016 - Победители

Добрата изненада – Марк Райлънс! Докато Лео си изяде ноктите, че и други неща от притеснение, Марк тихо седеше и чакаше. Точно като героя му Рудолф Абел в Bridge of Spies 2015 (Мостът на шпионите).

James Donovan: Aren’t you worried?
Rudolf Abel: Would it help?

Толкова ни се искаше да спечели този тих и мистериозен актьор, който превзема всяка сцена дори, когато в нея е Том Ханкс. Заслужено и справедливо.

Какви бяха прогнозите ни?

И аз, и Rozix искахме да спечели Дженифър Джейсън Лий, за страхотната си роля в The Hateful Eight 2015 (Омразната осморка). Тя е толкова по-интересна, колоритна и непредвидима от всички останали номинанти. Но от двамата аз се оказах реалист. Ролята на Алисия Викандер в The Danish Girl 2015 (Момичето от Дания) е добра, но и много по-лесна за харесване.

 

Прогнози - 2016

Мотивът, че Бри Ларсон заслужава Оскар, защото играе без грим, е толкова загубеняшко инстаграмско-туитърски, че не ми се обсъжда, но знаех, че именно затова е по-силен от всичко.

Прогнози - 2016

Ах, Сърша сигурен съм, че времето ти ще дойде. В Brooklyn 2015 (Бруклин) ни показа, че имаш присъствие, което никоя от подгласничките не показа. Можеш да откраднеш сърцето ни без голотии, без костюми, без да викаш. Точно като Марк Райлънс.

Резултатът ми декларира, че аз печеля, което означава, че дължа вечеря. По дяволите, тежко е да си победител.

Свързани публикации:

Победители без Оскар

Победени с Оскар

Оскар 2015 – какво познахме?

One thought to “Направо ги разбихме… Оскарите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *